2011 m. balandžio 7 d.

Aubrey Organics gryna ekologiškų alavijų žele (118 ml)

http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-Pure-Aloe-Vera-4-fl-oz-118-ml/7579?at=0
Gryna ekologiškų alavijų žele odai raminti. Puiki priemonė raminti suerzintai, šiurkščiai, saulėje nudegusiai odai ir bendrai jautrios odos priežiūrai. Padeda esant nudegimams, nedideliems sumušimams, įdrėskimams, nubrozdinimams.
Tinka tonizuoti ir drėkinti jautrios odos veidą, tinka vartoti po skutimosi, kaip priemonę prieš spuogus.
Sudėtis: ekologiškų alavijų lapų sultys (Aloe barbadensis), greipfrutų sėklų ekstraktas (Citrus grandis), vitaminas E (tocopherol).
Nenustebkite, kad želė skysta - į ją tiesiog nepridėta tirštiklių ir standiklių.
Tepti pagal poreikį. Laikyti šaldytuve.

Iš atsiliepimų: ką tik pasitepiau sausesnes veido vietas, skystas kaip vanduo, bet poros lašiukų beveik visam veidui užteko. Susigėrė maloniai, žiūrėsiu, koks poveikis bus ilgiau panaudojus.
Nebandžiau dar, tik ant rankos užpyliau, tai labai jau skysta, kaip vanduo, bus matyt kas su ja gausis gero.

Pjaustymo lentelė, didelė, raudona, 14 in. x 11 in.

http://www.iherb.com/Preserve-Cutting-Board-Large-Red-14-in-x-11-in/26600?at=0
Pagaminta iš perdirbto plastiko.

Iš atsiliepimų: patiko.

Mia Rose oro gaiviklis, apelsinų kvapo, 4.6 fl oz (136 ml)

http://www.iherb.com/Mia-Rose-Air-Therapy-Environmental-Essence-Original-Orange-4-6-fl-oz-136-ml/6351?at=0

* Iki 2000 papurškimų 
* Be aerozolio
* Nėra kenksmingų cheminių medžiagų


Iš atsiliepimų: pirkau - patinka.

Now Foods peruvinė pipirnė, 500 mg, 100 kapsulių

http://www.iherb.com/Now-Foods-Maca-500-mg-100-Capsules/336?at=0

* Reprodukcinei sveikatai
* Energizuojanti
* Turtinga saponinais


Peruvinė pipirnė, dar vadinama maca, maka (Lepidium meyenii) - bastutinių (Brassicaceae) šeimos, pipirnės (Lepidium) genties augalas, kilęs iš Bolivijos bei Peru Andų regiono, kur beveik 2000 metų jis auginamas maistui ir kaip vaistinis augalas.


Dydžiu, proporcijomis ir augimu panašus į ridiką.
Peruvinės pipirnės šaknys labai maistingos, prilyginamos ryžiams ar kviečiams: 60 % angliavandenių, 10 % baltymų, 8,5 % dietinių skaidulų, 2,2 % riebalų; turi daug pagrindinių mineralinių medžiagų - seleno, kalcio, magnio, geležies, sočiųjų rūgščių.
Dėl šių savybių peruvinė pipirnė pastaruoju metu naudojama maisto papildų gamyboje dėl panašaus poveikio kaip ir anaboliniai steroidai. Nedideli tyrimai parodė, kad peruvinės pipirnės ekstraktai padidina vyrų seksualinį potraukį bei pagerina spermos kokybę, kita vertus kol kas nėra atlikta tyrimų, parodančių, ar padeda vyrams su seksualinių funkcijų sutrikimais ar nevaisingumu, taip pat remiantis ikišioliniais tyrimais, maca neįtakoja žmonių lytinių hormonų kiekio.
Peruvinėje pipirnėje yra gliukozinolatų, kurių perteklinis vartojimas esant jodo trūkumui, gali sukelti strumą, nors nėra aišku, ar macos vartojimas gali įtakoti strumos atsiradimą.

Iš atsiliepimų: Pastebėjau poveikį, konkrečiai sutvarkė vieną dalyką, kurį KT buvo sugadinę. na manau kad čia Maca,  nes nieko iš savo gyvenimo stiliaus nepakeičiau. 

Macą gėriau. Ciklą sutvarkė, nepadorybių nepastebėta. Energijos irgi nepasakyčiau, kad padaugėjo.


Ciklas susitvarkė, skausmai žymiai apmažėjo, tik reikia gert iš pat ryto, kitaip sunku užmigt, bet aš geriau po vieną kaps.


As geriu ji nepilnas dvi savaites, geriu vieną tebletę per dieną. Na man tai to kiekio pilnai užtenka, bet čia turbūt nuo organizmo kiekvienos priklauso.
Pirkau ji labiausiai dėl to, kad mano kraujo spaudimas irgi žemokas, tad mieguistumas ir lengvas galvos skaudėjimas paskutiniu metu buvo mano nuolatinė būsena silpna. Dabar jaučiuosi žyymiai geriau, energijos daugiau, galvos praktiškai nebeskauda, tai darau išvadą, kad turbūt kažkiek pakėlė jis man spaudimą. Šalutinių jokių poveikių kol kas nepastebėjau. Na tik vieną kartą darbe buvo atvejis, kai po puodelio stiprios kavos, akyse ėmė temti, galva maniau plyš. Bet tai čia jau ko gero per daug buvo užkilęs spaudimas, o gal šiaip sutapimas.
Dar tikiuosi, kad jis man sumažins mm skausmus bei nuotaikų kaitas, bet dar ne taip seniai ji geriu, tai nežinau kaip čia bus. Tik svarbiausia jo neišgerti vakare, nes tokiu atveju laukia bemiegė naktis.

Mano kraujo spaudimas normalus, ne dėl tos priežasties Mac'ą geriu. Nepamenu kiek laiko geriu, bet jau baigiu buteliuką. Poveikio visiškai jokio nejaučiu. Pradžioje gėriau po 500mg kasulę vieną kartą per dieną, vėliau, nesulaukusi jokio poveikio padidinau iki dviejų... Deja

Maca geriu po vieną, dviejų kaps. man per daug, tai dėl spaudimo negaliu pasakyt kad kelia, vis tiek reikia būtinai puodelio kavos(mano spaudimas dažniausia 90/60 -100/65), bet mmm sureguliavo, netokie skausmingi ir gausus, aš patenkinta.

Keistas dalykas, geriu aš maca (500 mg po 2 kapsules per dieną) ir pastebėjau, kad nebėr to poreikio valgyt vien dėl to, kad valgyt. Man čia pagrindinė problema, kad maistas man didžiausias malonumas ir kemšu, kemšu... O va dabar kitaip. Vakar išvis neregėtas dalykas nutiko - per pietus buvom kinietiškam kabake, tai sriubyte suvalgiau, o traškios vištienos tik kelis gabaliukus ir soti. Šiaip tai būčiau ėdus iki galo - nes skanu, nes reikia pilnumo jausmo. O va vakar - nea.  Taip ir palikau beveik pilną lėkštę, nu aš taip niekad nedarau.  Ir šiaip žymiai mažiau maisto suvartoju paskutiniu metu... pietums paprastai tik šaltibarščius imu.. Svoris tirpsta, bet dar tik antrą savaitę taip, kad tik ir toliau taip būtų.

Man irgi su valgymu prastai - valgau ir dar noriu... deja Maca man  nepadėjo.

Taigi visa tiesa apie macą maitinant: žindukliui metai, geriu vieną kapsulikę per dieną jau apie porą sav., vaikui poveikio nepastebėjau, o sau - 1. sumažina norą valgyt tai tikrai. Manau, kad todėl, kad prideda vidinių jėgų, stiprumo ir nebesinori to desperatiškai bandyt gaut iš maisto - vat tai buvo ilgametė mano bėda, ypač kai dirbdavau, kad vakarais vos paršliauždavau namo ir negalėdavau net pajudėt (ogi reikia), tad valgydavau, bandydama jėgų įgaut. 2. Tikrai suteikia energijos, pavyzdžiui, netgi galiu apsieiti be antro puodelio kavos per dieną ir be šokolado, kas irgi buvo mano kasdienybė jau daug metų. 3. To poveikio nepastebėjau...nu gal biškį... nu bet pasakysiu, kai bent ciklas praeis...nes nugi man nuo jo viskas priklauso... ir jo eigoje tai kinta diapazonu nuo tokių dienų, kai suprantu ir kates per morčių, ir vyrus per visą jų gyvenimą (žinoma, kaip tik tuomet ir negalima), iki po jų sekančių kai jau, aišku galima...bet didysis suinteresuotumas išgaravęs kaip dūma ... taigi, mano pageidavimai macai didesni, nei įprastai: kad kartais pakeltų, kartais sumažintų, o jei dar ir skausmą kai kuriomis dienomis nuimtų, tai išvis... žodžiu, geriu, stebiu, aprašysiu.