2011 m. kovo 28 d.

Natural Factors melatoninas


Padeda sureguliuoti biologinį laikrodį.

Viena iš pagrindinių melatonino funkcijų – reguliuoti miegą. Organizmui senstant sumažėja ir melatonino kiekis, miegas pasidaro negilus ir neramus, kankina nemiga. Melatoninas padeda įveikti nemigą, neleidžia sutrikti paros režimui bei bioritmui. Nemigą bei blogą miegą pakeičia sveikas ir gilus miegas, per kurį pailsima ir išnyksta dirglumas. Ramaus bei gilaus miego metu organizme normalizuojasi visų vidaus organų ir sistemų darbas, atsipalaiduoja raumenys, pailsi nervų sistema, smegenys spėja apdoroti per dieną sukauptą informaciją. Organizmas tuo metu atgauna gyvybines galias, tampa sveikesnis ir atjaunėja. Todėl po miego žmogus jaučiasi žvalus ir sveikas.
Melatoninas veikia endokrininių liaukų veiklą, pvz., reguliuoja moterų menstruacijų ciklą, taip pat stimuliuoja seksualinį gyvenimą ir lėtina senėjimo procesus.
Be to, melatoninas reguliuoja:
• kraujospūdį;
• virškinimą;
• galvos smegenų ląstelių darbą.

Vartoti reikėtų atsargiai, dienos metu gali sukelti nuovargio jausmą ir mieguistumą.

Iš atsiliepimų:
Mamai pirkau, jau ir išbandė. Labai greitai mieguista pasidarė, todėl geriausia palaikyti po liežuviu, kai ruošiamasi miegoti. Mama per anksti įsidėjo tabletytę, vos išbuvo neužmigus nuo 19.00 iki 21.00.


Stress relax tikrai veikia, pakišu vieną tabl. po liežuvio ir bežiūrint tv jaučiu, kaip atsipalaiduoju, kai anksčiau galėdavau iki pat vidurnakčio prablūdyti naktį, neužmerkdama akių.

9 komentarai:

  1. Gal per max pusvalandį pasidariau tokia kaip išgėrusi gerokai būčiau, miegojau normaliai. O mamai suveikė net labai, taip gerai miegojo, kad paryčiais vos prisivertė į WC atsikelti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai puikai veikia jis, ryte sunku atsikelti ,jautiesi kiek apdujusi

    AtsakytiPanaikinti
  3. puikiai suveikia, labai greitai suima miegas ir ramiai be prabudimų išmiegama iki pat ryto.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal kas zinote, ar si galima duoti 2 metu vaikui? Mums gydytoja israse gerti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gal kas žino kuriose vaistinėse yra pikrti šių vaistu?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Norėjau šitą pirkt, bet kad hormonas čia, o ne kokios žolelės, pabūgau... tai valerijonų pasiėmiau...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Lietuvoj yra receptinis Circadin, 2mg, kaina 21 tabletes - 6o lt... siulau nebijot, kad cia hormoninis, tariausi su gydytoja neurologe del melatonino, tai sake, kad pasaulyje labai populiareja sis preparatas, nes jis, skirtingai nuo visu raminanciu ir migdanciu vaistu, yra visiskai nekenksmingas, prie jo nepriprantama. Lietuvoje dar jo prisibijo...

    AtsakytiPanaikinti
  8. O man visiškai nepadėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. turiu parduoti Melatoniną, tik viena tabletė buvo suvartota. kaina 50 lt, vaistinej kainavo 60 lt.

    AtsakytiPanaikinti