2011 m. rugpjūčio 9 d.

Jarrow Formulas, Chlorela, 400 mg, 150 kapsulių

Nuoroda: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Yaeyama-Chlorella-400-mg-150-Capsules/155?at=0
Maisto papildas.
Chlorelės – gėlųjų vandenų mikroskopiniai dumbliai, kuriuose gausu chlorofilo, antioksidantų, natūralaus beta karotino, įvairių vitaminų, mineralų ir nukleino rūgščių. Chlorelės atrastos XIX amžiuje, bet tik po antrojo pasaulinio karo chlorelės pradėtos nuodugniai tyrinėti, ypač padidėjo susidomėjimas jomis Japonijoje, Anglijoje, kai po daugelio klinikinių tyrimų buvo nustatyta, kad dumbliai mažina chemoterapijos šalutinius efektus ir lėtina vėžinių ląstelių augimą.

Chlorelių ląstelių sienelės absorbuoja sunkiuosius metalus bei organizmą nuodijančius metalų toksinius junginius ir padeda juos pašalinti, pasižymi organizmą valančiu poveikiu. Chlorelėse yra beta karotino, vitaminų C, E, seleno. Jie pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, stimuliuoja imuninių T ląstelių ir makrofagų aktyvumą, didina organizmo atsparumą bakterijoms, virusinėms infekcijoms.
Chlorofilas, esantis žaliuosiuose dumbliuose, stimuliuoja eritrocitų ir hemoglobino gamybą, todėl tinka sergant mažakraujyste.
Žaliuosiuose dumbliuose esančios skaidulinės medžiagos gerina virškinimą ir maisto medžiagų pasisavinimą, skatina žarnyno peristaltiką, saugo nuo vidurių užkietėjimo.

Efektyvumą įrodantys moksliniai tyrimai

*1990 m. Virdžinijos medicinos koledže tirta 15 pacientų sergančių piktybiniu smegenų augliu – glioblastoma. Jiems buvo skiriama chemoterapija arba spindulinė terapija bei chlorelių peparatai. Pastebėta, kad labai sustiprėjo ligonių imuninė sistema, ir 40 proc. padidėjo išgyvenamumas po 2 metų. Tai labai geri rezultatai, nes sergant glioblastoma išgyvenamumas po 2 metų tesiekia tik 10 proc. Nustatyta, kad chlorelių preparatai pasižymi radioprotekciniu bei chemoprotekciniu poveikiu.
Chlorelės stimuliuoja imuliuoja imuninę sistemą, slopina vėžinių ląstelių dauginimąsi bei metastazavimą.

* 1966 m. Japonijoje nustatyta, kad, vartojant chlorelių preparatus, net 27 proc. sumažėja sergamumas peršalimo ligomis, nes chlorela skatina interferono, atsakingo už imuninės sistemos stiprinimą, gamybą. Chlorelės stimuliuoja audinių regeneraciją, skatina žaizdų ir opų gijimą, stimuliuoja interferono, kuris aktyvuoja fibroblastus (jungiamojo audinio ląsteles) gamybą. Taip pat skatina sunkiųjų metalų ( gyvsidabrio, kadmio, urano) bei toksinių junginių( dioksino) pašalinimą iš organizmo.

* Japonijos mokslininkai įrodė, kad chlorelės skatina urano, dioksino pasišalinimą iš organizmo (Horikoshi et al. 1979).

* Odontologai rekomenduoja chlorelių preparatus vartoti tiems žmonėms, kuriems įdėtos gyvsidabrio plombos (O'Brien 2001).

Iš atsiliepimų: naudoju šitą, gaunasi pigiau tikrai pirksiu dar. Išgėriau vieną pakuotę, pagerėjo ne tik peristaltika, bet ir odos būklė, esu energingesnė, ko man vis trūkdavo dėl pamaininio darbo.

Sugėriau pakuotę chlorellos, nekramtydama nurydavau - nepajunti nei skonio, nei burna, kad pažaliuoja.
chlorella sutvarke odos bėdas, dingo alergijos, dermatitai ir egzemos, ka pastebėjau, kad tualeto reikalai buvo reguliarūs, dabar negeriu ir viskas - rimto reikalo išeinu tik kas 4-5 dienas, o gerdama chlorella ėjau kasdien.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą