2011 m. rugpjūčio 3 d.

Source Naturals lizinas, 1,000 mg, 100 tablečių



Lizinas yra viena iš dvidešimties amino rūgščių, reikalingų baltymų sintezei. Tai esminė amino rūgštis, kurios organizmas negali sintezuoti, todėl lizino būtina gauti su maistu. Lizinas reikalingas normaliam augimui ir daugeliui medžiagų apykaitos prosesų, kurių metu lizinas verčiamas karnitinu, gliutamatu, dalyvauja baltymų, fermentų, hormonų, anitikūnių sintezėje. Kartu su vitaminu C ir geležimi, lizinas formuoja kolageną, kuris yra kaulų, odos ir kitų jungiamųjų audinių sudėtinė dalis. Jis būtinas vaikų kaulų augimui, nes padeda pasisavinti ir sukaupti kalcį. Kadangi lizinas yra daugelio baltymų sudėtinė dalis, jis labai reikšmingas raumenų struktūrai palaikyti, skatinti audinių gijimą po traumų ir operacijų. Lizinas sąveikauja su Herpes virusais - slopina šių virusų dauginimąsi, todėl naudingas gydant Herpes virusų sukeltus bėrimus (lūpų pūslelinę). Yra duomenų, kad lizinas gali palengvinti migreninius galvos skausmus. Lizino yra baltyminiame maiste: mėsoje, ypač raudonoje, sūryje, žuvyje, kiaušiniuose, izoliuotuose sojų baltymuose. Želė, šokoladas, avižų dribsniai, kokoso riešutai turi daug arginino, bet mažai lizino, todėl šių produktų nerekomenduojama vartoti sergant Herpes viruso sukelta pūsleline. Nebadaujant ir neribojant baltymino maisto, lizino organizmas gauna pakankamai. Jo poreikis padidėja intensyvaus augimo, virusinių infekcijų metu, po operacijų. Trūkstant lizino gali sulėtėti vaikų augimas, sumažėti karnitino sintezė, sutrikdanti raumenų darbą, sulėtėti riebalų apykaita, padidėti kalcio netekimas, kuris skatina kaulų retėjimą. Lizino trūkumui būdinga silpnumas, pykinimas, apetito stoka, galvos svaigimas.

Naudoti 1 tabletę per parą. Lizino nepatariama užsigerti pienu.
Pastaba: Jei esate nėščia, ar planuojate pastoti, arba maitinti krūtimi, pasitarkite su savo sveikatos priežiūros specialistu prieš naudojant šį produktą.

Iš atsiliepimų: Mane buvo herpes užkamavęs (lūpų pūslelinė), kažko pavasarį kas mėnesį pradėjo pulti, gegužę net 2 kartus  Tai jau mėnesį kaip geriu Lyziną ir tfu tfu viskas gerai. Jei kas turi panašių bėdų - rekomenduoju.

1 komentaras:

  1. Šeimos narys turi labai dideles bėdas su pūsleline(sėdimosios dalies),sugėrė visą pakuotę, per tą laiką keturis kartus ji "išlipo". Belieka rezumuoti mums netiko :(

    AtsakytiPanaikinti