2011 m. gegužės 3 d.

Papildai nuo kirmėlių

Populiariausi papildai su juoduoju riešutu ir karčiuoju kiečiu (pelynu).


Tradiciškai juodojo graikiško riešuto vaisiai naudojami kaip laisvinanti priemonė vidurių užkietėjimo atveju, tuštinimosi reguliarumui atstatyti, kaip kirmėles varanti priemonė, kovojant su parazitais, esant grybeliniams pakenkimams, kerpligei, peršalimui (dažnai pasireiškiant ant lūpų), normalizuojant žarnyno funkciją, turint įvairių odos problemų. Juodasis graikiškas riešutas tonizuoja, pagerina maisto virškinimą ir įsisavinimą, sumažina dieglius, rėmenį ir dujų susikaupimą (skrandyje arba žarnyne), skatina tulžies išskyrimo procesą.




Pelyno preparatai vartojami apetitui žadinti, virškinimui gerinti, skatina tulžies išsiskyrimą, veikia priešuždegimiškai, mažina virškinamojo trakto spazmus, mažina dujų kaupimąsi žarnyne. Taip pat kovojant su kirmėlėmis. Išoriškai pelyno užpilas gali būti vartojamas kraujavimui stabdyti, žaizdoms gydyti, burnai skalauti.1998 metais JAV maisto ir vaistų kontrolės tarnyba įspėjo visuomenę jog pelynas maisto papilduose gali sukelti nervų sistemos sutrikimus pasireiškiančius rankų bei kojų tirpimu, mąstymo sunkumais, nesugebėjimu koncentruoti dėmesį bei paralyžiumi. Įspėjimai: pelyno preparatų nerekomenduojama vartoti ilgiau kaip 2 mėn. Nevartoti sergant skrandžio ir žarnyno opalige, taip nėščioms ir maitinančioms.

Nature's Answer juodojo riešuto ir karčiojo kiečio (pelyno) lašiukai, be alkoholio


Nuoroda: http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Black-Walnut-Wormwood-Complex-Alcohol-Free-1-fl-oz/5445?at=0

Kroeger Herb Co karčiojo kiečio (pelyno) kompleksas kapsulėmis


Sudėtyje yra juodojo riešuto, musmedžio, gvazdikmedžio ir paparčio šaknų ekstraktų.

Nuoroda: http://www.iherb.com/Kroeger-Herb-Co-Wormwood-Combination-100-Veggie-Caps/5830?at=0

Now Foods juodojo riešuto ir karčiojo kiečio (pelyno) lašiukai, su alkoholiu


Nuoroda: http://www.iherb.com/Now-Foods-Fresh-Green-Black-Walnut-Wormwood-Complex-2-fl-oz-60-ml/591?at=0

Iš atsiliepimų apie vartojimą vaikams:
Esu užklausus Now Foods apie juodojo riešuto vartojimą vaikams tai gavau tokį atsakymą "Children 4yrs and up can use the product. Usually used at a weight based fraction of the 150lb adult dose". Kaip supratau, suaugusio žmogaus dozė yra skirta ~68kg žmogui, tai pagal vaiko svorį reikia pasiskaičiuoti proporciją, mano sveriančiai virš 20kg reikėtų trečdalio suaugusio dozės.
Kroeger atsakymas toks: We don’t offer any products made for children, but you could lower the dosage. If your 7 year old is approx. 50 pounds, she would get 1/3 of the dose on the bottle (so instead of 6 capsules for the day, she’d get 2), or if she’s 100 pounds, she’d take ½ the dose (so 3 capsules for the day).
Tai irgi kaip ir tas pats.
Kol kas vaikam nebandžiau nei vieno, pati baigiu sugert Kroeger, nieko šlykštaus nepastebėjau, bet jaučiuosi tai daug švaresnė.

4 komentarai:

  1. Suvartojau Kroeger Herb Co. Kažko įpatingo nepastebėjau, bet gal ir neturiu pastebėti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kroeger Herb Co karčiojo kiečio (pelyno) kompleksas kapsulėmis. Pirkau, vartojau. Patiko kaina, dėl kokybės pasakysiu tik, jog turint parazitų, ne visus pavyks išsinaikinti šiais papildais, o profilaktiniam vartojimui (kartą į metus) jie tinka: palaikys normalią žarnyno būklę, pagerins maisto virškinimą žarnyne.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirkau vaikui Now Foods, Fresh Green Black Walnut Wormwood Complex. Koks efektas negaliu pasakyti, kad kažkas būtų pasikeitę nepastebėjau, bet galiu pasakyti tik tiek, kad siaubingai šlykštūs gerti. Pati nežinau ar būčiau sugebėjusi tokius gerti, bet mano vaikas auksinis tuo klausimu, vaistus geria bet kokius kad ir labai baisūs, šituos gėrė labai sunkiai, bet susitarti išėjo. Pati bandžiau, tai vos ne iki apsivėmimo. Išvada - daugiau skystu pavidalu juodojo riešuto nepirksiu, tik tabletėm.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, šitie savotiški, pamenu kolegė parekomendavo tai keikiau ją kiekvieną kart :)) Bet padėjo

    AtsakytiPanaikinti